Close button

Оприлюднено деталі позову до Google через змову з Facebook

Оприлюднено деталі позову до Google через змову з Facebook

Унаслідок змови між Google і Facebook на ринку онлайн-реклами соцмережа отримувала переваги у швидкості, а відсоток виграшів на аукціонах було узгоджено компаніями заздалегідь, повідомляє УНИАН.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на чорнову версію позову до Google від 10 штатів США.

Як пише видання, у межах угоди між компаніями, Google надавала Facebook перевагу у швидкості та часі.

Facebook мав майже вдвічі більше часу, щоб подати заявку на аукціон: 300 мілісекунд проти 160 мілісекунд в інших учасників.

Як зазначає видання, на цьому ринку, де важливі частки секунди, перевага у швидкості була вирішальною. Також Facebook міг безпоседньо проводити розрахунки з сайтами, на яких розміщувалася реклама. Інші компанії не могли цього робити.

Також видання стверджує, що Google дозволяв Facebook ідентифікувати 80% користувачів мобільних пристроїв і 60% тих, хто користується інтернетом з комп'ютера, щоб краще розуміти аудиторію.

Зі свого боку, Facebook пообіцяв брати участь у 90% аукціонів, якщо зможе ідентифікувати кінцевого користувача. Також компанія зобов'язалася витрачати $500 млн щорічно до четвертого року дії угоди.

Зазначається, що найсерйознішим звинуваченням у проекті позову є те, що дві компанії заздалегідь домовилися про фіксований відсоток аукціонів, який виграє Facebook.

"Без відома інших учасників ринку, незалежно від того, наскільки високі інші ставки, сторони домовилися, що перемога буде віддана Facebook певну кількість разів", — йдеться в документі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics