Close button

Синові космонавта Леоніда Каденюка погрожують вбивством

Синові космонавта Леоніда Каденюка погрожують вбивством

У родині померлого 31 січня 2018 року першого і єдиного космонавта України Леоніда Каденюка останнім часом не все спокійно, повідомляє Страна.ua.

Ми дізналися з власних джерел в МВС, що з грудня минулого року і до цього дня на особистий мобільний телефон сина космонавта Дмитра Каденюка регулярно надходять погрози фізичної розправи. Невідомі телефонують з різних номерів.

Сім'я Каденюка звернулася із заявою в поліцію Печерського району і за даним фактом розпочато розслідування за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством; передбачає покарання до 2 років обмеження волі).

Як стверджує джерело, рідні Каденюка не виключають, що загрози можуть бути пов'язані з кримінальними виробництвом за фактом підробки документів з метою заволодіння їх квартирою на бульварі Лесі Українки. Відомо, що це єдина нерухомість, що дісталася в спадок від першого космонавта, який, як відомо, вів дуже скромний спосіб життя.

Через два роки після смерті Леоніда Каденюка члени його сім'ї - дружина і син - зіткнулися з аферистами, які намагаються переоформити на себе скромне майно у вигляді отриманої від держави в кінці 90-х квартири на бульварі Лесі Українки в Києві.

Заявником в цій справі був 36-річний син космонавта від другого шлюбу - Дмитро Каденюк. Він скаржився, що якийсь громадянин, який не має відношення до його сім'ї, через два місяці після смерті батька в березні 2018 року написав заяву в столичну нотаріальну контору, що нібито у Леоніда Каденюка крім нього немає ніяких родичів і нібито перед смертю космонавт саме йому заповів все своє рухоме і нерухоме майно.

Поліція тоді почала розслідування за ст. 358 КК України (підробка та використання завідомо підроблених документів), але чим воно завершилося, на даний момент невідомо. Правоохоронці перевіряють причетність цих же людей до погроз сім'ї космонавта.

Новини

Популярні теми форуму

analytics