Close button

У Мінфіні виключили можливість дефолту

У Мінфіні виключили можливість дефолту

В Україні немає економічних передумов для дефолту. Також уряд не передбачає їх виникнення в поточному році. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю для австрійської газети Der Standard, повідомляє UBR.

"Немає ніякої причини навіть запитувати про це... У нас збалансований бюджет і ми знаємо, як фінансувати дефіцит", - розповів міністр.

За його словами, найбільшу суму в розмірі понад $ 2 млрд потрібно буде повернути у вересні. До цього часу в уряді обіцяють знайти варіант рефінансування.

Також глава Мінфіну зазначив, що більшу частину грошей Україна позичила на міжнародних фінансових ринках. Однак зараз країна потребує допомоги від МВФ.

До того ж від позитивних переговорів з фондом залежить співпраця з ЄС, Світовим банком та можливість позичати гроші на ринку капіталу за прийнятними процентними ставками.

Раніше можливість дефолту виключив глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він відзначав, що Україна знайде спосіб погасити $ 3 млрд боргів, але без грошей МВФ це буде зробити складніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics