Close button

Прогноз НАН щодо COVID в Україні

Прогноз НАН щодо COVID в Україні

Національна академія наук України дала прогноз по розвитку епідемії коронавіруса в країні. Протягом наступного тижня очікується повільне згасання захворюваності, повідомляє УНИАН.

Про це повідомляє прес-служба НАН.

«Протягом наступного тижня можна очікувати повернення надходження даних в "нормальному" режимі, і повернення до тенденції повільного згасання», - йдеться в повідомленні.

Вчені відзначили, що зростання захворюваності, випадків одужання і летальності, які зафіксовані за минулий тиждень, не свідчить про погіршення епідеміологічної ситуації. Це є результатом доопрацювання матеріалів в період свят.

"Аналіз кількості позитивних тестів також свідчить, що сталося, скоріше, уповільнення загасання, ніж збільшення кількості нових випадків", - повідомили в НАН.

Показник летальності залишається в діапазоні 1,5-2% і демонструє стійку динаміку.

"Виходячи з аналізу даних, протягом наступного тижня можна очікувати повернення надходження даних в "нормальному" режимі, і повернення до тенденції повільного згасання, чому також сприятиме початок дії нових карантинних обмежень, які були впроваджені після 8-го січня", - додали вчені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics