Close button

Що почитати під час локдауна: ТОП-5 книг від Марини Кухар

Що почитати під час локдауна: ТОП-5 книг від Марини Кухар

Популярна ведуча новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Марина Кухар розповіла, які з прочитаних в минулому році книг готова перечитувати і радити друзям, повідомляє Сегодня.

"У минулому році у всіх нас було більше часу вдома. В тому числі і на книги. З того, що я прочитала, можу порадити ці п'ять", - розповіла Марина Кухар.

"Бруд цвинтарна" Мартіна О'Кайня

6006e2777cee0.png

Роман, який чекав перекладу з гельської майже сім десятиліть. Його вважали занадто "Джойсового". Вся книга - розмови мерців про живому. Всі персонажі віджили своє і десь на кладовищі в Ірландії в післявоєнні часи ведуть між собою розмови. Для мене це роман про марність - з досконалими діалогами.

"Третій поліцейський" Флен О'Брайен

6006e2feaca2b.png

Відразу, як дочитала "Бруд цвинтарну", захотілося згадати ще одного геніального ірландця. І взялася перечитувати "Третього поліцейського". Фантастичний чорний гумор, абсурд і викривлена реальність. Книга, розхитує свідомість, як на гойдалках. Божевільний, абсурдний, нелогічний всесвіт.

"Економіка добра і зла" Томаша Седлачек

6006e3629e2a4.png

Мені було цікаво, як можна суху науку зробити пригодницьким бестселером. Вибудувати на міфах, починаючи з "Епосу про Гільгамеша" і Біблії, логіку розвитку нашої цивілізації. Легко і доступно. І "думально". "Хоча все, що нас оточує, має цінність, але тільки деякі речі мають ще й ціну".

"Безмовний пацієнт" Алекса Міхаелідеса

6006e480d0064.jpg

Ще один бестселер, який потрапив в руки. Легко читається, якщо так можна назвати трилер-детектив. Цікавий сюжет, несподіваний фінал. Головна героїня замовкла після вбивства чоловіка. Її вважають головною підозрюваною. І поки вона мовчить, психотерапевт намагається з'ясувати, що ж привело до такої розв'язки. Динамічно, інтригує, тримає в напрузі. Трохи є кліше і штампів, але вже це для вибагливого читача.

Ю Несбьо - серія детективів про Харрі Холе, який ловить серійних вбивць

6006e4f00988e.jpg

Перший роман вийшов у 1997 році, останній - в 2019-м. Є чим зайняти очі. Легке читання для зимового вечора. Крім викладу сюжетних перипетій, автор розважає всілякими фактами про життя Норвегії. Я проковтнула всі 12 книг за пару тижнів.

Анна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics