Close button

США переживають "глибоку кризу ідентичності", — політолог

США переживають "глибоку кризу ідентичності", — політолог

Чотири роки правління президента США Дональда Трампа привели до "глибокої кризи ідентичності", повідомляє Das Erste, повідомляє ИноТВ.

Громадяни країни втратили віру в демократію і політичні інститути, розділившись на два табори. Причому суперечності між ними нездоланні, через що багато людей відчувають страх, тривогу і розгубленість, пояснює американський політолог Пітер Спардінг.

Напередодні інавгурації нового президента США Джо Байдена над Вашингтоном і всією країною нависла "похмура хмара", повідомляє Das Erste. Чотири роки тому його попередник Дональд Трамп обіцяв зробити Америку "знову великою", але залишає її розколотою на дві частини. Ситуацію ускладнюють пандемія коронавірусу і безнадійна економічна ситуація, пояснює американський політолог з Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Пітер Спардінг. За його словами, США переживають "глибоку кризу ідентичності".

Громадяни країни втратили віру в демократію і політичні інститути. І причиною цьому послужила навіть не та політика, яку проводив Трамп, а головним чином його манера правління. Погрози та образи у Twitter, звільнення з Білого дому міністрів і радників, нападки на ЗМІ — "список нескінченний", відзначає експерт.

При цьому шоковані тим, що відбувається, не тільки противники Трампа, а і його прихильники: "Ці люди почасти все ще вірять, що у них дійсно вкрали вибори, і, звичайно ж, у них складається враження, що вони втрачають країну".

Сперечання між двома політичними таборами нездоланні, продовжує Спардінг. З одного боку стоять ті, хто виступає проти расизму, гноблення і соціальної несправедливості. З іншого — ті, хто боїться, що вони як білі скоро опиняться в меншості.

Розкол в США пролягає між багатими й бідними, містом і сільською місцевістю, демократами та республіканцями. Політика розділила родини й друзів. Багато американців відчувають страх, тривогу і розгубленість. "Я думаю, що кілька років тому більшість американців і уявити собі не могли, що група людей буде штурмувати Капітолій", — підкреслює Спардінг. І тепер одна половина країни дивиться з надією в майбутнє, а інша шкодує, що Трамп незабаром піде в історію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics