Close button

Київських безробітних перевчать на програмістів

Київських безробітних перевчать на програмістів

Кабінет міністрів прийняв рішення про проведення в м.Києві експерименту по професійного навчання зареєстрованих безробітних, повідомляє РБК-Украина.

Навчання відбуватиметься для потреб роботодавців сфери інформаційних технологій.

Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду 20 січня, яке транслювалося на Youtube.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови, в зв'язку карантинними обмеженнями зросла кількість безробітних, в тому числі за рахунок повернення в Україну великої кількості громадян України, які працювали за кордоном, при тому, що українські ІТ-компанії відчувають брак фахівців з потрібними навичками.

"Задовольнити потребу роботодавців у сфері інформаційних технологій в кваліфікованих працівниках з сучасними знаннями і навичками та сприяти працевлаштуванню зареєстрованих безробітних можливо через впровадження механізму організації та проведення професійного навчання зареєстрованих безробітних.

Згідно з документом, відбір кандидатів на навчання здійснюється в два етапи після оприлюднення переліку освітніх програм.

На першому етапі відбору проводиться спеціалізоване комп'ютерне тестування, яке для цілей експерименту розробляється і затверджується Мінціфрі.

Попередні співбесіди з кандидатами, їх спрямування на тестування і надання доступу до тестів проводяться по кар'єрних радниками філій Київського міського центру зайнятості.

У разі успішного проходження кандидатом першого етапу, що підтверджується позитивними результатами і відповідними рекомендаціями тестування, він допускається до другого етапу відбору.

На другому етапі відбору комісією Центру зайнятості вивчаються документи, представлені кандидатом на відбір з урахуванням результатів і рекомендацій тестування, і проводиться співбесіда з кандидатом.

Під час проведення співбесіди з кандидатом комісія Центру зайнятості з'ясовує його професійну спрямованість, готовність і мотивацію до навчання і подальшого працевлаштування після завершення навчання у роботодавців.

Для співбесіди кандидат подає такі документи:

  • результати і рекомендації тестування;
  • довідку про проходження обов'язкового попереднього психіатричного і наркологічного оглядів;
  • форма первинної облікової документації № 086 / о "Медична довідка (лікарський консультаційний висновок)";
  • мотиваційний лист, складене в довільній формі.

Станом на початок 2021 року в базі служби зайнятості Києва були 7038 вакансій. На одну вакансію в середньому претендують 3 безробітних, тоді як в минулому році - 1 безробітний.

На обліку в Державній службі зайнятості станом на 1 січня 2021 року перебувало 459 тисяч безробітних. Диплом про вищу освіту мають 49% претендентів роботи, 34% - закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% - загальноосвітню школу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics