Close button

В Ізраїлі вперше імплантовано штучну рогівку

В Ізраїлі вперше імплантовано штучну рогівку

У лікарні "Бейлінсон" було проведено операція, під час якої було імплантовано штучну рогівку, розроблену ізраїльським стартапом CorNeat Vision. Це перша подібна операція у світі, повідомляє Nigroll.

На сайті лікарні повідомляється, що синтетичну рогівку пересаджено 78-річному жителю Хайфи Джамалу фуранів, який осліп багато років тому й іншими способами відновити його зір було неможливо.

Через день після операції лікарі зняли пов'язку з очей пацієнта, і він зміг побачити тих, хто повернув йому зір, а також своїх близьких. За словами лікарів, пацієнт також може читати.

Зараз технологія знаходиться на стадії клінічних випробувань, які проходять у "Бейлінсон". Упродовж року дослідження буде розширено, воно включить п'ять провідних лікарень у Канаді, США та Франції.

На сайті телеканалу i24 повідомляється, що рогівка, розроблена CorNeat Vision, на 100% складається з синтетичного матеріалу і не вимагає застосування будь-яких донорських тканин. Стартап використовує нанотехнологіі для імітації клітинного середовища.

Новини

Популярні теми форуму

analytics