Close button

12 нацгвардійців відсторонили від участі в інавгурації

12 нацгвардійців відсторонили від участі в інавгурації

Уже 12 військових Національної гвардії відсторонили від участі в заходах безпеки в день інавгурації обраного президента США Джо Байдена після службової перевірки, повідомляє Украинская правда.

Як пише "Європейська правда" , про це повідомляє Associated Press з посиланням на двох чиновників, які погодилися говорити на умовах анонімності. Одне з джерел - представник армії, другий - керівної ланки розвідки.

За їхніми словами, кількість відсторонених після перевірки нацгвардійців зросла до 12, тоді як напередодні повідомлялося про двох. Підставою для відсторонення стали їх зв'язок з вкрай правими угрупуваннями або радикальними висловлювання в соцмережах.

Втім, конкретної загрози для обраного президента не виявили.

Співрозмовники агентства не уточнили, з якими групами пов'язані нацгвардійці і в якому підрозділі вони служать.

Інформацію про двох відсторонених спочатку відмовилися коментувати офіційно з міркувань безпеки.

Згодом керівник Нацгвардії, генерал Деніел Хокасон підтвердив, що цих членів Нацгвардії відсторонили від виконання завдань. За його словами, за двома заходи прийняли за їх неналежні коментарі або повідомлення про інавгурацію. Інших десять усунули "за інші потенційні ризики", безпосередньо не пов'язані з інавгурацією.

Інавгурація обраного президента Джо Байдена 20 січня через пандемію коронавірусу і підвищених заходів безпеки не буде схожа ні на одну попередню церемонію в американській історії.

Команда Байдена закликала людей залишатися вдома, і 200 тисяч квитків, які зазвичай продаються на інавгурацію, скоротили до 1000 - тільки для членів Конгресу, колишніх президентів і чиновників.

В день інавгурації у Вашингтоні буде 21 тисяча солдатів Національної гвардії, багато з яких озброєні. Військові збудували навколо Капітолію "зелену зону", де звели паркан з колючого дроту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics