Close button

Рідкісна знахідка: в Україні виявлено зуб мамонта

Рідкісна знахідка: в Україні виявлено зуб мамонта

Виявленому зубу може бути близько 300 тисяч років і належить він Хозарського мамонтові. Зуб досліджують, а потім передадуть до музею, повідомляє Корреспондент.

Вчені з Чернівців виявили зуб мамонта, якому може бути 300 тисяч років. Знахідка є одним з найдавніших решток мамонта, які коли-небудь знаходили на території регіону.

Артефакт виявили під час археологічних розкопок на березі Дністра. Зуб належить Хозарського мамонтові, розповів професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Чернівецького університету Богдан Рідуш.

"У нас є останки різних мамонтів. З того, що вже опубліковано, у нас є знахідка так званого Хазарського мамонта, його зуб. Це один з предків звичайного шерстистого мамонта, який жив близько 300 тисяч років тому. Його знайшли поблизу палеолітичної стоянки на Дністрі Молодова V ", - сказав фахівець.

Над зубом доведеться працювати вченим. Після проведення всіх необхідних досліджень, цінну знахідку передадуть до природознавчого музею Чернівецького національного університету.

Раніше повідомлялося, що в Мексиці на будівництві знайшли сотні скелетів мамонтів. Завдяки такій знахідці, вчені сподіваються встановити причину вимирання унікального виду древніх тварин.

Додамо, що в Німеччині знайшли унікальний бивень мамонта.

Новини

Популярні теми форуму

analytics