Close button

Скільки можна їсти солодкого в день

Скільки можна їсти солодкого в день

Дорослому, в залежності від енергетичної потреби (наприклад, 2000 ккал або 3000 ккал), буде доречно з'їдати в день максимально 50-75 грамів, тобто, відповідно до рекомендацій, приблизно 10-15 чайних ложок цукру. Рекомендована кількість дітям ще менша, повідомляє Toitumine.

Частину доданих цукрів можна отримати з п'яти основних груп продуктів харчової піраміди, але найбільшу частину, як правило, постачає група продуктів "Цукор, солодкі та солоні закуски", що знаходиться на вершині піраміди харчування.

Тому для споживання продуктів цієї групи даються окремі рекомендації, які враховують те, що доданий цукор можна отримати і в інших продуктових групах.

Із цієї продуктової групи дорослому варто споживати сумарно не більше чотирьох, а дитині - не більше двох порцій на день.

kui-palju-magusat-ru-300x200.jpg

У числі порцій солодкого варто враховувати кількість меду та цукру, що додаються під час приготування їжі (наприклад, у каші та десерти) і в напої (наприклад, чай або кава). Варто також враховувати кількість цукру, що міститься в підсолоджених йогуртах і сирних виробах, яка може становити до однієї порції на 100 грамів продукту.

Щоб уникнути зайвого вживання цукру, потрібно, насамперед, обмежити споживання продуктів, розташованих на вершині харчової піраміди.

toidud-mida-piirata-ru-241x300.jpg

Чотири приклади максимально допустимої добової порції солодкого

Чому варто обмежити споживання доданих цукрів?

Якщо тривалий час споживати занадто багато доданих цукрів і продуктів, які їх містять – не вийде харчуватися різноманітно, збалансовано й отримувати всі необхідні поживні речовини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics