Close button

Африканських слонів порахували з космосу

Африканських слонів порахували з космосу

Вчені з Великобританії вперше використовували супутникові знімки і технологію глибинного навчання для підрахунку африканських слонів, повідомляє Радио Свобода.

Комп'ютер аналізує знімки з супутника, який знаходиться на відстані 600 кілометрів над поверхнею Землі. За один день можна досліджувати до п'яти тисяч квадратних кілометрів ландшафту. Сам підрахунок ведеться за допомогою комп'ютерного алгоритму, навченого розпізнавати слонів на неоднорідному тлі - відкритих пасовищах, лісах, на територіях зі змішаним покриттям.

За словами вчених, природоохоронні організації зацікавлені в підрахунках тварин з використанням літаків. Але спостереження з використанням супутникових знімків і нейромереж дозволять значно поліпшити моніторинг популяції слонів на тих територіях, де складно отримати дозвіл на аеорос'ёмку.

Вчені також кажуть, що метод їх спостережень можна використовувати для боротьби з браконьєрами. Згодом дослідники сподіваються стежитимуть із космосу не тільки за великими тваринами, а й за більш дрібними.

Влітку минулого року британські вчені вже використовували супутникові знімки для пошуків нових колоній імператорських пінгвінів в Антарктиді. Дослідники виявили 11 нових колоній, таким чином, число відомих місць гніздування тварин збільшилася до 65.

Новини

Популярні теми форуму

analytics