Close button

Розвантажувальні дні: чи повинні вони бути і якими

Розвантажувальні дні: чи повинні вони бути і якими

Так, до весни, коли потрібно буде знімати верхній одяг і намагатися приховати зайві кілограми, залишилося не багато часу. Але ж і позбавитися від зайвої ваги виходить не так швидко, правда? Тому починаємо налаштовуватися, а ще краще - починати худнути - зараз, повідомляє Cегодня.

Можна ввести в раціон детокс-супи і детокс-напої, чергуючи це зі спортом, а можна влаштовувати собі розвантажувальні дні. Нутриціолог Яна Легеза докладно розповіла про варіанти "розвантаження" і дала важливі рекомендації.

"Почну з того, що" розвантаження "можна робити 1 раз в тиждень. Можна і пару днів, але не більше, тому що потім піде набір ваги після сильно зниженого калоража. Добовий раціон в розвантажувальні дні не повинен перевищувати 1000 калорій. Вечерю бажано закінчити до 19-00. Пити 1,5 літра води. Розвантажувальні дні практикувати у вільний від роботи час ".

Натуральний йогурт, домашній

5ccc054c4c503.jpg

Цей варіант самий "голодний". На добу потрібно 1,5 літра йогурту. Його потрібно розділити на кілька прийомів їжі. Пити кожні дві години. Краще влаштовувати розвантажувальний день на домашньому йогурті в вільні від роботи дні.

Гречка

5e416242a70a9.jpg

Гречка багата корисними вітамінами та харчовими волокнами. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту і запускають обмінні процеси в організмі. Необхідно залити на ніч окропом 250 грамів гречки. Цю кількість слід розділити на рівні частини і їсти протягом дня через рівні проміжки часу. Додайте до раціону 3 зелених яблука. Їх необхідно вживати в якості перекусу між прийомами їжі.

Грейпфрут

5e4bf707dcacb.jpg

Цей цитрусовий справжній "двигун" жироспалюваних процесів. На сніданок можна з'їсти чверть грейпфрута, половинку яблука і випити чашку зеленого чаю. Другий сніданок - це салат з овочів і фруктів (білокачанна капуста, морква, яблуко), заправлений чайною ложкою оливкової олії. На обід - 100 грамів коричневого рису і шматочок курячої грудки без шкіри. Полудень - чверть грейпфрута, половина ківі. Вечеря - 300 мл натурального йогурту. Таке розвантаження можна проводити від 3 до 5 днів поспіль.

Мал

5eba6b0fb8ff4.jpg

Рис допомагає вивести з організму зайву рідину і солі. Краще неочищений рис, в ньому більше вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. На добу відваріть 400 грамів бурого рису і розділіть на кілька прийомів їжі. Їсти потрібно через рівні проміжки часу. Пити можна зелений чай без цукру.

Яблука

5f72f03a2886d.jpg

2 кг яблук розділити на 6 прийомів їжі протягом дня. Але не свіжих. Так як може початися посилена перистальтика кишечника і газоутворення. Краще їх запекти без цукру. Такий день на яблуках може бути тільки один. У перервах між прийомами яблук потрібно пити чисту воду і зелений чай.

Зелені овочі та фрукти

5f4529e041ff9.jpg

Відмінний варіант розвантажувального дня - зелені овочі та фрукти цілий день в відварному або свіжому вигляді (брокколі, цукіні, яблука, селера, зелень, авокадо).

Вуглеводно-білковий розвантажувальний день

5f21532c569ca.jpg

Цей розвантажувальний день самий щадний. Вас не буде переслідувати почуття голоду. Вам потрібно чергувати вуглеводні і білкові прийоми їжі: ранок - гречка, перекус грейпфрут, обід - м'ясо або риба - 100-150 г, зелений чай, кава. Перекус - 0,5 авокадо на рисовий хлібець. Вечеря - 2 яйця в будь-якому вигляді, чай з ромашки.

І найголовніше: перед тим, як почати практикувати розвантажувальні дні, потрібна обов'язкова консультація з дієтологом, під кожен організм і стан здоров'я.

Ірина Маслова

Новини

Популярні теми форуму

analytics