Close button

Влада Києва планує закупити 1 млн доз вакцини від COVID-19

Влада Києва планує закупити 1 млн доз вакцини від COVID-19

Влада Києва веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від COVID-19. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Facebook, повідомляє InfoResist.

"Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тис. киян", - заявив він.

За його словами, столична влада готова придбати вакцину за гроші з міського бюджету, оскільки необхідно якомога швидше запобігти швидкому поширенню коронавірусу в багатомільйонному місті.

В першу чергу планують безкоштовно вакцинувати найбільш вразливі категорії населення. Зокрема, медиків, літніх людей, співробітників соціальних служб, вчителів, транспортників, фахівців сфери житлово-комунального господарства, правоохоронців, рятувальників та інших.

Кличко зазначив, що на сьогодні у Києва є попередні домовленості з деякими виробниками вакцин. Крім того, в столиці підготовлена інфраструктура для проведення вакцинації: обладнання для зберігання ін'єкцій і кабінети щеплень.

"А сьогодні я подаю на розгляд депутатів проєкт рішення про внесення змін до програми "Здоров'я киян" на 2021 рік, яке дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину і вакцинувати зазначені категорії киян. Ми повинні невідкладно прийняти це рішення, щоб не тягнути з оплатою, як тільки буде підписано контракт", - додав Кличко.

Людмила Діденко

Новини

Популярні теми форуму

analytics