Close button

На яких суперкарі їздять депутати Ради

На яких суперкарі їздять депутати Ради

Українські політики, чиновники і високоставленні особи зобов'язані декларувати своє майно і звітувати про дорогі придбання. Однак, багато хто з них не бажають виставляти на показ свої статки. І користуються таким прийомом, як оформлення нерухомості, автомобілів і інших активів на близьких родичів, повідомляє Страна.ua.

Потім подружжя нардепів раптом стають власниками цілого елітного автопарку або хутора під Києвом.

Але ЗМІ все ж відшукали народних депутатів в чиїх деклараціях фігурують суперкари. Це верхній преміальний сегмент спортивних машин. Які відрізняються особливим ексклюзивним оснащенням, поліпшеними динамічними характеристиками і, природно, ціною. Ще такий клас називають "клубом 300", за те, що ці авто можуть розвивати швидкість 300 км/год і вище.

Червона спортивна Ferrari 458 Italia 2011 випуску є в гаражі у депутата Сергія Алексєєва ("Європейська солідарність").

Це купе для двох: водія і одного пасажира. Максимальна швидкість 325 км / год. Відома "Фераррі" тим, що в її розробці брав участь легендарний гонщик "Формули-1" Міхаель Шумахер. А кіномани бачили таку красуню у фільмі "Трансформери 3: темна сторона Місяця" в ролі автороботів по імені Міраж.

авто

Вартість авто нардеп в документі не вказав. Лише позначив, що серед його колекції годинника є дві пари з золота до пари спорткару. Це італійські Panerai Ferrari і швейцарські Hublot Ferrari, спеціальні моделі, випущені в колаборації з автоконцерном. А ми розшукали актуальну ціну на Ferrari 458 Italia десятирічної давності. Зараз за таку стару машини в хорошому стані просять близько 4 250 000 грн.

Спікер ВР Дмитро Разумков вічної класики вважав за краще сучасні інновації. У дворі його приватного будинку на околиці Києва ми бачили модний електромобіль. Це підтверджує, і декларація на сайті НАЗК. За документами "свіженька" Tesla model S 2017 належить дружині, а Разумков також нею користується безоплатно. Згідно з наданими даними, сімейство придбало "електричку" за 750 000 грн.

авто Разумкова

Tesla - дітище винахідника-мільярдера Ілона Маска, який недавно став найбагатшою людиною в світі. Незважаючи на те, що під капотом Tesla model S електродвигун, машина може розганятися до швидкості 322 км / год. Одного заряду вистачає на 500 км шляху. Якщо судити по довжині кузова, то це п'ятидверний седан. А ось габарити, що дозволяють розміщувати великі вантажі в багажнику, дозволяють назвати авто і хетчбеком одночасно.

У ній унікальний вбудований автопілот, який повністю автономно може управляти машиною. А в салоні немає звичних важелів і кнопок. Тільки сенсорний екран і панелі управління, які реагують на дотик.

Найпопулярніша машина з лихих 90-х є в солідному автопарку Костянтина Бондарева, депутата з "Батьківщини", під прізвищем якого раніше випускалася горілка. Йдеться про Mercedes-Benz G 55 AMG або "кубик" або "Гелендваген", як називають цю модель в народі. Така часто зустрічається в кортежі віпів в якості машини супроводу, на якій їздять охоронці. До речі, є такий "мерс" з охороною і у соратниці Бондарева - Юлії Тимошенко.

авто Бондарева

Крім цього легендарного Мерседеса 2009 року випуску (зараз на ринку б / у автомобілів такої коштує близько 1 500 000 грн), є ще десяток машини. Серед них дорогі і престижні Bentley і Jaguar, кілька позашляховиків Toyota. Але лише "залізними кіньми" Бондарев не обмежився. І задекларував також справжніх тварин. У графі цінного майна, серед рушниць, швейцарських годинників, коштовностей і колекції картин Марії Приймаченко значиться поголів'я коней. А саме 22 кобили і жеребця різних порід, які належать дружині.

Незвичайна модель від видає британського автовиробника Bently є у колишнього губернатора Одеської області, а зараз парламентаря Анатолія Урбанського, який входить депутатську групу "Партія "За майбутнє".

авто Урбанського

Так, за декларацією на дружині Урбанського значиться Bentley Bentayga 2016 року випуску вартістю 2 641 000 грн. Це не класичні представницькі седани, на які є при дворі Британської королеви. Bentayga це кросовер сегменту "супрлюкс". Незважаючи на свої габарити він розганяється до 301 км/год.

У машині найбільш преміальної комплектації є функція масажу в спинках сидінь, килимки із шкіри ведмедя, в багажнику крісла для пікніка, а презентом водієві - золотий годинник Breitling Mulliner Tourbillon інкрустовані діамантами.

Кондитер, відомий на всю країну солодощами під однойменним брендом, Геннадій Вацак зараз засідає в парламенті. Член депутатської групи "Довіра" в своєму гаражі має 11 автомобілів. На нардепа значиться Jaguar F-TYPE 2014 випуску, а найрозкішніші авто він записав на дружину і маму. Так у власності 74-річної пенсіонерки Євдокії Вацак в 2019 році з'явився новенький Range Rover, яким користується син. Також народний обранець вказує, що їздить і на автомобілі дружини - Maserati Quattroporte 2014 року за 2 450 000 грн.

авто Вацак

Це італійський люксовий спорткар на четверо дверей (саме так перекладається назва моделі). Легко розганяється до 300 км / год, як і годиться машині такого класу. Її двигун збирається на заводі Ferarri, а на інтер'єром салону потрудилися дизайнери будинку моди Ermenegildo Zegna. До кращої телячої шкіри в оббивці салону вони додали шовк і хромовані елементи декору.

Новини

Популярні теми форуму

analytics