Close button

Коли почнуть штрафувати за відмову спілкуватися з клієнтами українською

Коли почнуть штрафувати за відмову спілкуватися з клієнтами українською

Штрафувати за відмову спілкуватися з клієнтами українською мовою будуть з 16 липня 2022 року. Про це в інтерв'ю повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь, повідомляє УНИАН.

Він додав, що за порушення мовного законодавства у сфері обслуговування передбачено штраф від 5100 гривень до 6800 гривень.

«Але це для злісних порушників, які принципово порушують права громадян, щодо яких ми постійно отримуємо скарги, і таких скарг досить дві для того, щоб ми почали виробництво, щоб був складений протокол і було накладено штраф», - зазначив Кремень.

Він зауважив, що штрафи можуть бути оскаржені в судовому порядку, і в будь-якому випадку, для подібних претензій повинні бути наведені докази.

«Я не думаю, що сьогодні якийсь із супермаркетів хоче «прославитися» на всю країну, що для них закон - не закон і країна - не країна. Таких у нас немає, і навряд чи вони з'являться. Тому ніяких провокацій, що переслідування, мовні інспектори, таємні покупці і так далі - у нас таких у штаті немає», - запевнив мовний омбудсмен.

Новини

Популярні теми форуму

analytics