Close button

Коронавірус в Україні мутує: симптоми і групи ризику

Коронавірус в Україні мутує: симптоми і групи ризику

Про це розповіла в програмі "Інформаційний вечір" на телеканалі Simon директор Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова. Вона повідомила, що пацієнтів "чорнобильської" лікарні менше не стало, проте клінічна картина перебігу COVID-19 змінилася, повідомляє Объектив.

"Справді, відбулася мутація вірусу. Якщо був один штам вірусу, ідентифікований у червні, то зараз можна говорити про 5 штамів в Україні. Якщо на першому етапі в нашу лікарню переважно надходили пацієнти з дихальною недостатністю, то зараз надходять пацієнти з гіпотермією, у яких ще немає дихальної недостатності, але температура тримається 39 - 39,5 градусів, і її нічим не можуть збити. Що характерно, коли роблять рентгенівські знімки, то на рентгені пневмонії нема. Вона з'являється тільки через 7-10 днів після початку захворювання", - зазначила Пирогова.

Також вона розповыла про групи ризику: "Помолодшав контингент. Якщо спочатку це були люди 65+, то зараз у нас достатньо багато пацієнтів із груп 30-40 років. Це все з наших спостережень".

Новини

Популярні теми форуму

analytics