Close button

Конкурент біткоїна: "Ефіру" пророкують подорожчання

Конкурент біткоїна: "Ефіру" пророкують подорожчання

Зі значущих подій тижня, що минає, на крипторинку варто відзначити ситуацію 21 січня, коли курс біткоїну впав нижче $ 30 000 за монету вперше з 4 січня. Корекція більш ніж на 30% стала періодом, коли багато істерично покидали свої позиції, переживаючи за повторення картини 2017 року, повідомляє UBR.

Так, за даними аналітичної компанії Glassnode, біржові гаманці за місяць покинуло 270 000 BTC. Тобто відбулася масштабна рекордна фіксація прибутку після зростання ціни більш ніж на 300% за останні 12 місяців.

Корекція біткоїна

Попереду, на останній тиждень січня, очікується корекція до $ 27 000 за монету, що стане потенціалом набору позицій для нової хвилі зростання цін.

"Уже зараз на тлі корекції біткоїна, кількість гаманців з балансом понад 1000 BTC перевищило поріг в 2400 штук. Тобто очевидно, що поки дрібні криптотрейдери йдуть з ринку, великі гравці тільки набирають позиції", - зазначив у розмові старший аналітик компанії Hamilton Алекс Шустер.

У зв'язку з поновленням періоду ділової активності по всьому світу, з завершенням новорічних святкувань і початком нового фінансового року, різкий сплеск покупок на ринку експерт не прогнозує.

"Такий сильне рух, як ми спостерігали наприкінці грудня - початку січня, можливий у період тонкого ринку, коли гравців мало, і будь-яка активність призводить до різкої зміни ціни без протистояння. Тобто поспішати купувати флагмана криптовалюти не варто, адже на тижні з 25 січня ніяких критичних подій не заплановано", - зауважив нам Шустер.

У середу, 27 січня, стане відомо про готовність ФРС США міняти монетарну політику в майбутньому, і визначиться вектор для більшості центробанків світу на 2021 рік. Занадто агресивні заяви з боку Федрезерву можуть спровокувати відкат ціни біткоїна вгору, але зростання буде поступовим, вважає аналітик.

Зліт "ефіру"

Оцінюючи ринок у цілому, варто приділити увагу і головному альткоїну - "ефіру" (Ethereum). Друга за величиною криптовалюта може зрости більш ніж у сім разів, до $ 10 500 за монету після досягнення рекорду на цьому тижні, прогнозує експерт.

Частково такий прогноз заснований на популярності пов'язаного блокчейна "ефіру" для децентралізованих фінансових додатків.

"Якщо купувати за поточними цінами, то наступний тиждень буде найбільш правильним періодом - на корекцію вниз ціна "ефіру" піти не змогла. Значить, є сильний покупець, який готовий штовхати ціну вгору", - підсумував Алекс Шустер.

Денис Вергун

Новини

Популярні теми форуму

analytics