Close button

Škoda: перші подробиці про новий кросовер

Škoda: перші подробиці про новий кросовер

Як вже розповідали раніше, Škoda Kushaq - це серійна версія минулорічного концепт-кара Skoda Vision IN. Як і у випадку з іншими паркетниками марки, його назва починається на K і закінчується на q, повідомляє Auto.ua.

Саме слово походить від санскриту (древній літературна мова Індії) і його можна перевести як «король» або «правитель». Це пов'язано з тим, що модель розроблена спеціально для індійського ринку.

Skoda Kushaq

Kushaq став першим автомобілем на платформі MQB-A0-IN, яка представляє собою спрощену і здешевлену версію глобальної модульної архітектури концерну Volkswagen. Інженери компанії адаптували її спеціально для Індії, де з-за особливостей оподаткування поширені автомобілі довжиною до 4,2 метрів. При цьому розмір колісної бази - 2 651 мм, салон розрахований на перевезення 5 чоловік. У стандартній комплектації «Кушак» оснащується світлодіодними фарами і світлодіодними денними ходовими вогнями, а також задніми LED-ліхтарями.

Skoda Kushaq

Як розповіла Škoda, типова для кросоверів піднесена посадка забезпечує хороший круговий огляд. Висота водійського сидіння і положення керма регулюються, на центральній консолі буде сучасний сенсорний дисплей, в базове оснащення включений кондиціонер, а за доплату можна буде замовити клімат-контроль. Крім цього в стандартну комплектацію увійшли фронтальні подушки безпеки, але за бічні шторки жителям Індії доведеться доплатити. Ще можна буде замовити круїз-контроль, датчики дощу і світла, систему допомоги при старті під гірку і датчики тиску в шинах.

Новий Škoda Kushaq буде передньопривідним і бензиновим, з двигунами TSI об'ємом 1,0 або 1,5 л. Найпростіші версії отримають 6-ступінчасту "механіку", а більш дорогі модифікації - 6-ступінчастий "автомат" або 7-ступінчастий «робот» DSG з подвійним зчепленням. Виробник обіцяє традиційно низький для моторів TSI витрата палива, але точних даних не призводить.

Skoda Kushaq

Світова прем'єра Škoda Kushaq відбудеться в березні 2021 року. Автомобіль будуть випускати в Індії, причому ступінь локалізації виробництва повинна досягти 95%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics