Close button

У Telegram почастішали випадки крадіжок каналів і паблік

У Telegram почастішали випадки крадіжок каналів і паблік

За повідомленням експертів в області комп'ютерної безпеки, зростання популярності Telegram привів до того, що за останні кілька тижнів в месенджері активізувалися не тільки рядові користувачі, а й хакери, повідомляє 4PDA.

Зокрема, під егідою звичайної рекламної кампанії почастішала кількість заражень вірусами, поширюваними з прицілом на власників каналів.

За даними ЗМІ з посиланням на ряд Telegram-каналів, їх засновники стали все частіше отримувати пропозиції про розміщення реклами - в тому числі від людей, які назвалися представниками освітньої платформи GeekBrains. На ділі ж зловмисники під виглядом необхідних для публікації матеріалів надсилають шкідливий код або заражені файли, призначені для крадіжки аккаунта адміністратора. Потім шахраї або вимагають викуп у власників каналу, або використовують його для публікації посилань на шкідливі ресурси.

Представники майданчики GeekBrains вже в курсі того, що відбувається, і розіслали блогерам і агентствам відповідні попередження. На думку керівника відділу маркетингу компанії, атака на канали пов'язана з ростом галузі онлайн-освіти, а також великими бюджетами, які виділяються на рекламні кампанії.

Аналітики стверджують, що з ростом аудиторії буде збільшуватися і кількість епізодів шахрайства. Крім того, «викрадення» каналів, за словами експертів, може здійснюватися і на замовлення конкурентів. Схема крадіжки діє таким чином: жертва запускає отриманий файл з інтегрованим трояном на комп'ютері, де тут же встановлюється програма, яка викрадає зберігаються на ПК облікові записи. Більш того, зловмисники найчастіше отримують можливість віддаленого прихованого управління месенджером.

Власники каналу фахівці з IT-безпеки настійно рекомендують ретельно перевіряти вкладення перед скачуванням і установкою, а також переконуватися, що надані відправником посилання не несуть небезпеки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics