Close button

Розумний годинник Apple покаже рівень глюкози в крові

Розумний годинник Apple покаже рівень глюкози в крові

Apple полегшить життя хворим на діабет: Apple Watch Series 7 зможуть проводити моніторинг рівня глюкози в крові, повідомляє Популярная механика.

Американська компанія Apple розробляє нові розумні годинник Apple Watch Series 7, які можуть отримати унікальну функцію моніторингу рівня глюкози в крові. Рівень глюкози буде визначатися неінвазивним методом - тобто без забору крові

Apple намагається робити свої розумні годинник не тільки компаньйоном для смартфона, але і корисним датчиком з медичним функціоналом. Так, наприклад, Apple Watch вже зараз вміють не тільки стежити за пульсом користувача, але і визначати рівень кисню в крові, і навіть робити електрокардіограму (ЕКГ). Варто відзначити, що, незважаючи на багату функціональність, Apple Watch не зважають медичним обладнанням.

Повідомляється, що Apple отримала патент на функцію моніторингу рівня глюкози в крові. Для цього компанія встановить в Apple Watch Series 7 оптичний датчик, який дозволить отримувати дані неінвазивним методом. Користувачам більше не доведеться купувати глюкометр для визначення рівня цукру в крові.

У Apple є команда біометричних інженерів і консультантів, які ведуть розробку з 2017 року. Повідомляється, що тестування оптичного датчика для моніторингу рівня глюкози в крові вже зараз проходить в Сан-Франциско.

Новини

Популярні теми форуму

analytics