Close button

Граничний вік для вакцинації від коронавируса

Граничний вік для вакцинації від коронавируса

Граничний вік для вакцинації від коронавируса - 80-85 років, заявила доктор біологічних наук, професор Школи системної біології університету Джорджа Мейсона (США), головний науковий співробітник медико-генетичного наукового центру РАН Анча Баранова, повідомляє Lenta.ru.

"Я вважаю, що в групі 65-80-річних робити щеплення необхідно. Між 80 і 85 треба вирішувати, чи варто. Вибір повинен бути заснований на базовому стані здоров'я. А для більшості з тих, хто старше 85 років, щеплення практично безглузда" , - сказала Баранова.

Вона зазначила, що такі обмеження пов'язані не з підвищеним ризиком щеплення для літніх, а з її доцільністю. «Більшість виробників випробували вакцину в групі 65+, було показано, що вона працює. І на цьому і заспокоїлися. Але у літніх вік має значення. Чим старша людина, тим гірше працює його імунна система», - пояснила Баранова.

Відповідаючи на питання про смерть постояльців будинку престарілих в Норвегії, біолог зазначила, що смертність у віковій групі старше 80 років - це природний процес. За її словами, ці люди померли не внаслідок вакцинації, а після неї. «Так що я б не стала загострюватися на Норвегію. У порівнянні з ризиком захворіти коронавірусів і отримати від нього ускладнення - це точно нісенітниця», - сказала біолог.

Померлі в Норвегії літні громадяни прищеплювалися вакциною компанії Pfizer. У норвезькому агентстві лікарських засобів відзначили, що щеплення могло викликати побічні ефекти, які привели до «більш серйозного течією наявних у літніх людей захворювань».

Новини

Популярні теми форуму

analytics