Close button

Екс-голову податкової служби оголосили в розшук

Екс-голову податкової служби оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук екс-голову Державної податкової служби Сергія Верланова, якого підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем, повідомляє Лига.Новости.

Таку постанову 21 грудня виніс детектив НАБУ.

Через оголошення в розшук було припинено розслідування в справі проти Верланова. Адвокат екс-чиновника подав скаргу і просив відзначити постанову про оголошення в розшук. Скаргу суд відхилив, тому що адвокат нібито не надав документи, що підтверджують місце проживання Верланова.

Адвокат заявляв, що детективу НАБУ на момент винесення постанови було відомо, що Верланов проживає в Німеччині, зазначає видання. Про це повідомив і сам Верланов в Facebook.

"Прочитав, що мене оголосили в розшук. Не ховався і не ховаюся. Рішення буду оскаржувати. Зараз проживаю в Німеччині за адресою, яку повідомив детективам НАБУ ще 17 грудня",- заявив Верланов.

24 квітня Кабінет мінінстра України звільнив керівників податкової і митної служб Сергія Верланова і Максима Нефьодова. У Мінфіні заявили, що Верланов "виявився нездатним виконувати покладені на нього завдання". Крім того, в Мінфіні заявили про наявність підстав для розслідування дій Верланова правоохоронними органами.

У травні Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Верланова з вимогою поновити його на посаді глави ДПС.

Екс-голова Мінфіну Ігор Уманський звинуватив Нефьодова і Верланова в махінаціях у відомствах, через які бюджет нібито недоодержував мінімум 5 млрд грн. в місяць

У жовтні Верланову повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем. В Офісі генпрокурора заявили, що досудовим розслідуванням встановлено, що Верланов незаконно скасував податкове повідомлення - рішення на суму 2 млрд 246 млн грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics