Close button

Виявлено канал поставок з окупованих районів на 300 млн гривень

Виявлено канал поставок з окупованих районів на 300 млн гривень

Служба безпеки України викрила, задокументувала і заблокувала масштабні поставки продукції на суму понад 300 млн грн з тимчасово окупованої Луганщини транзитом через територію РФ на українські промислові підприємства, повідомляє БизнесЦензор.

Як повідомляє пресцентр СБУ, організатори незаконної схеми протягом 2017-2020 років здійснювали поставки промислових товарів, вироблених у непідконтрольних районах Луганської області, для металургійних і машинобудівних підприємств України.

"Продукцію зловмисники переправляли через неконтрольовані ділянки кордону України з РФ на тимчасово окупованій території. У Росії ділки підміняли і фальсифікували митні документи, потім товари імпортували в Україну під виглядом продукції вітчизняного виробництва", - сказано в повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що отримані кошти організатори переводили в готівку через низку фіктивних комерційних структур.

"Частина грошей переправляли на тимчасово неконтрольовану територію України і використовували для фінансування окупаційної влади так званої "ЛНР" і незаконних збройних формувань", - наголошується в повідомленні.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів оперативники СБУ затримали на митниці вантажівку з товаром, розмитнення якого здійснювалося за підробленими документами та сертифікатами походження.

СБУ також провела кілька одночасних обшуків в Запорізькій, Харківській, Донецькій областях та Києві за адресами реєстрації і фактичного знаходження підприємств, які брали участь у протиправній схемі. За їх результатами вилучено комп'ютерну техніку, бухгалтерську і фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправну схему поставок товарів і пересилання на засобів на окуповані території. Також виявлено майже 2,5 млн грн готівкою і контрафактну продукцію на суму майже 10 млн грн.

Досудове слідство ведеться за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) Кримінального кодексу. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності організаторів і учасників протиправної схеми.

nzj5ktcv3s_big.jpg

dc96redj2u_big.jpg

7b6mozs33r_big.jpg

3u3skvxr8i_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics