Close button

ФРС не завершила роботу по оздоровленню економіки США

ФРС не завершила роботу по оздоровленню економіки США

Федеральна резервна система (ФРС) США не завершила роботу по оздоровленню економіки, заявив її глава Джером Пауелл в ході прес-конференції після січневої зустрічі керівництва американського ЦБ, повідомляє Интерфакс.

Це є "голубиним" сигналом, вказуючи на збереження надм'якою грошово-кредитної політики найближчим часом.

Федрезерв у четвер залишив процентну ставку по федеральних кредитних коштах (federal funds rate) у діапазоні від 0% до 0,25% річних. Це співпало з прогнозами економістів і аналітиків.

"Темпи відновлення економічної активності і зайнятості у останні місяці сповільнилися, причому слабкість була зосереджена в секторах, які найбільше постраждали від пандемії", - говорилося в комюніке за підсумками засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC).

"Ми ще не виграли", - сказав Пауелл на прес-конференції.

Він неодноразово підкреслював, що Федрезерву передчасно розглядати можливість посилення нинішньої ДКП. За його словами, нові штами COVID-19 посилюють економічну невизначеність.

"Пандемія як і раніше дає серйозні приводи для погіршення ситуації в економіці", - сказав голова ФРС.

Більш того, повне відновлення економіки після втрати багатьох підприємств і робочих місць зажадає додаткового часу. "Є люди, які втратили робочі місця, - сказав він. - Важливо, щоб ми повернули їх на роботу якомога швидше".

Пауелл також сказав, що Федрезерв може зробити більше для допомоги економіці у разі потреби. Можливе прискорення темпів зростання споживчих цін на тлі відновлення економіки не викликає у нього побоювань.

Пауелл висловив "абсолютну впевненість" у тому, що у нього будуть хороші робочі відносини з колишнім головою ФРС Джанет Йеллен, яка стала новим міністром фінансів країни.

ФРС у четвер також підтвердила обсяг програми купівлі активів на рівні не менше $120 млрд на місяць, "поки не буде досягнуто суттєвого прогресу у досягненні цілей комітету з максимальної зайнятості і стабільності цін". Рішення про збереження ставки і масштабів викупу паперів були прийняті одноголосно одинадцятьма членами FOMC.

При цьому Федрезерв підтвердив, що готовий використовувати всі наявні у його розпорядженні інструменти для підтримки економіки США, сприяючи руху до цілей максимальної зайнятості та цінової стабільності.

Наступна зустріч керівництва американського ЦБ запланована на 16-17 березня і буде супроводжуватися публікацією оновлених економічних прогнозів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics