Close button

Найбагатший фонд світу поставив кліматичний ультиматум

Найбагатший фонд світу поставив кліматичний ультиматум

Найбагатша керуюча компанія світу BlackRock, що контролює активи на більш ніж 8,7 трильйона доларів, поставила ультиматум учасникам ринку, які не ведуть боротьбу зі зміною клімату. Про це повідомляє VTimes, повідомляє Лента.ру.

У листі до голів компаній, в які інвестує BlackRock, його глава Ларрі Фінк вказав, що зміни в інвестиціях відбуваються швидше, ніж він очікував. На його думку, те, що відбувається є початком тривалого, але прискореного кліматичного переходу, який відкриває історичні можливості.

Фінк нагадав, що з січня по листопад 2020 року приплив до фондів, які роблять ставку на сталий розвиток (термін пов'язаний з безвуглецевої економікою), склав 228 мільярдів доларів. Це в два рази більше, ніж в 2019 році.

На його думку, незабаром в світі не залишиться жодної компанії, на бізнес-модель якої не вплине ця ситуація. Тому BlackRock має намір вимагати від одержувачів їхніх грошей плани зі зведення викидів вуглекислого газу до нуля до 2050 року.

В іншому листі, зверненому вже до клієнтів BlackRock, Фінк обіцяє тиснути на компанії, які відмовляться знижувати викиди або будуть саботувати перехід. Їх акції потраплять до списку для виходу, а в разі, якщо вони належать фонду, в який інвестує BlackRock, то керуюча компанія буде голосувати проти менеджменту такого фонду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics