Close button

Розкрито пристрій автомобіля Apple

Розкрито пристрій автомобіля Apple

Apple близька до укладення контракту з групою компаній Hyundai-Kia з виробництва автономного електрокара. Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на джерела і експертів ринку, повідомляє Lenta.ru.

За даними інсайдерів, Apple бачить в новому автомобілі автономний пристрій без водія. Фахівці вважають, що в першу чергу американська компанія буде зосереджена на випуску електрокарів, які займуться перевезеннями людей і доставкою продуктів з магазинів. Даний крок може зіштовхнути між собою Apple і Tesla на ринку самоврядних автомобілів. Потім компанія може представити електрокар для споживчого ринку.

Згідно розкритим даними, Apple близька до підписання договору про співпрацю з групою компаній Hyundai-Kia. Виробник iPhone вже інвестував в спільний проект близько 3,6 мільярда доларів. У партнерстві, як повідомляють джерела, зацікавлені обидві корпорації: американська хоче вийти на автомобільний ринок, корейська - закріпитися на ринку США. Однак компанія Тіма Кука може знайти іншого партнера або укласти договір з кількома автовиробниками. Представники Apple і Hyundai-Kia відмовилися від коментарів, коли з ними зв'язалися журналісти CNBC.

Інсайдери розповіли, що погляди топ-менеджерів американської та корейською компанією на розвиток автоіндустрії сходяться. Призначений в жовтні віце-голова Hyundai-Kia Ийсан Чонг (Euisun Chung) заявив, що «мобільність - майбутнє компанії».

Для Apple рішення провести власний електрокар відкриває потенціал для виходу на світовий ринок автомобілів, що оцінюється в 10 трильйонів доларів. За словами фахівців, американська компанія займає третину ринку смартфонів, який оцінюють в 500 мільярдів доларів. «Таким чином, Apple буде потрібно зайняти всього два відсотки ринку автомобілебудування, щоб даний сегмент приносив їм стільки ж грошей, скільки і бізнес з виробництва iPhone», - уклала аналітик Morgan Stanley Кеті Хуберт (Katie Huberty).

Раніше стало відомо, що Apple планує випустити власний автомобіль до 2025 року. За інформацією від інсайдерів, головною особливістю електрокара буде «проривна» технологія акумулятора, яка дозволить помітно збільшити запас ходу автомобіля.

Новини

Популярні теми форуму

analytics