Close button

В "Слугу народу" премії Вітренка вважають аморальними

В "Слугу народу" премії Вітренка вважають аморальними

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу вважає, що премії, які отримує виконуючий обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко, аморальні, повідомляє Акценти.

"Якраз ці премії в наших реаліях я вважаю аморальними. Розумію, що він їх заробив відповідно до завчасно обговорених гонорарів за відповідну роботу. Проте вважав би за нормальне, тим більше тепер, коли він претендує на таку високу посаду, або відмовитись від цієї винагороди (у формі облігацій), або офіційно заявити й зробити дії для спрямування цих коштів в якийсь соціальний фонд, можливо, навіть ним же утворений", - говорить Георгій Мазурашу

Нардеп також додав, що вважає за необхідне під час здійснення державних функцій керуватися в першу чергу інтересами народу України.

Нагадаємо, Юрій Вітренко 17 грудня став виконуючим обов’язків Міністра енергетики України внаслідок того, що Верховна Рада України не підтримала його кандидатуру на посаду першого віцепрем'єр-міністра та Міністра енергетики України. Призначення Юрія Вітренка пояснювалося прем’єр-міністром тим, що за місяць він покаже результат своєї роботи на посаді й це стане сильним аргументом для народних депутатів і вони підтримають призначення Юрія Вітренко на посаду. Юрій Вітренко заявив, що у випадку провалу повторного голосування не буде намагатися більше займати державні посади.

Друге голосування за кандидатуру Юрія відбулося 28 січня. Цьому передувала зустріч Президента Зеленського, який переконував депутатів, що потрібно підтримати кандидатуру пана Вітренко. За результатами голосування, Юрія Вітренко підтримали 204 народних депутати. Після голосування, Юрій Вітренко заявив ЗМІ, що буде розмовляти з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо додаткового голосування по своїй кандидатурі, а голова фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що відповідно до спецзавдання Президента, фракція ретельно готується до третього голосування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics