Close button

В Україні виставили на продаж рідкісний спорткар

В Україні виставили на продаж рідкісний спорткар

Bricklin SV-1 - раритетний канадський автомобіль, який випускали всього два роки - з 1974 по 1976 рр. За неофіційними даними, таких спорткарів було вироблено менш як 2800 примірників, і один з них, виявляється, є в Україні, повідомляє ТопЖыр.

У певному сенсі (в плані ексклюзивності і рідкості), його можна порівняти з DeLorean, хоча, звичайно, в плані культу останній на голову вище. Але незважаючи на це, Bricklin SV-1 можна і потрібно вважати дуже рідкісним і ексклюзивним, особливо, в нашій країні. За неофіційними даними, цей екземпляр - єдиний в Україні, правда, він не розмитнений. Зараз він продається. Ціна - $ 16 000.

ypg4ihhkkl_big.jpg

Але треба сказати, що купити канадський Bricklin непросто навіть за кордоном, включаючи його Батьківщину, де, до речі, є цілий клуб шанувальників цієї моделі, для якої прототипом послужив Chevrolet Corvette. Вартість сильно різниться і може перевищувати 50 тисяч доларів (і вище) за автомобілі першого покоління (їх було випущено 140 штук). Майже весь тираж був реалізований на території США.

chevrolet-corvette-stingray-vs-bricklin-

Спочатку на заводі Bricklin Canada Co. автомобіль оснащували мотором AMC 360 потужністю 229 к.с. і 4-ступінчастим "автоматом" Chrysler. Компанія позиціонувала авто, як «найбезпечніше транспортний засіб», а його ключовою особливістю вважалися (і вважаються) незвичайні двері типу «крило чайки», які на машинах з першої партії відкривалися надто повільно (10 секунд), але в подальшому час відкриття скоротили до 2-х секунд.

4yqcg1r0z1_big.jpg

З 1975 року і до завершення виробництва Bricklin SV-1 аграгетіровалі 175-сильним мотором Ford Windsor, зв'язаних з 3-ступінчастою автоматичною КПП. Зменшення потужності і тугий нової коробки, по суті, і передрекли фінал виробництва - численні скарги покупців звели попит на немає.

bricklin-sv-1-vnutri-1024x576.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics