Close button

У Польщі судитимуть 9-річного учня за відмову носити маску в школі

У Польщі судитимуть 9-річного учня за відмову носити маску в школі

На початку лютого в польській школі в Злотові стався конфлікт, який перейшов в судновий розгляд. Причиною конфлікту стало те, що діти відмовлялися носити захисні маски, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє WP Kobieta.

Правоохоронці прийняли рішення, що відмова носити маски в школі піддає інших учнів і співробітників небезпеці. Мати учня, яку звинувачують в цьому, не згодна з такими звинуваченнями й заявила, що це порушує "право свободи вибору і дихання".

Спочатку конфлікт хотіли вирішити мирним шляхом. Вчителі школи розповіли директору, що двоє учнів відмовляються носити маски. Адміністрація звернулася до батьків з проханням не порушувати правила під час карантину. Однак ті ніяк не відреагували й заявили, що це їх вибір.

Один з учнів через відмову носити маску піддався булінгу. Діти відмовлялися грати з однокласником, просили дотримуватися соціальної дистанції та обзивали його "маленьким ковідом". У цій ситуації батьки обурені ще й тим, що в школі ніяк не відреагували на цькування дитини, а навпаки - тільки посилювали. Батьки розповідають, що педагоги закривали їх сина в класі на перерві, поки провітрювалася аудиторія.

Зараз справа вже передана до суду, слухання відбудеться 18 лютого. За словами адвокатів, відмова від носіння масок в школі дійсно є порушенням. Суд буде проходити за статтею "Деморалізація дитини", згідно з якою покарання варіюється від штрафу до ув'язнення у виправній колонії. Однак в законодавстві Польщі немає чітких принципів співіснування суспільства, що описувало б "деморалізацію".

"Щоб дати можливість застосувати виховну і виправну міру, суд повинен зробити висновок, що відмова від носіння масок під час уроків, під час уроків і перерв порушує правила соціального співіснування", - пояснює юрист.

Новини

Популярні теми форуму

analytics