Close button

У "Слузі народу" анонсували новий законопроєкт про ЗМІ

У "Слузі народу" анонсували новий законопроєкт про ЗМІ

Влада розробляє нове законодавство про ЗМІ, яке передбачатиме правове регулювання діяльності в Україні засобів масової інформації та блогерів у частині боротьби з російською пропагандою, повідомляє Апостроф.

Про це розповіла народний депутат України, заступник голови депутатської фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики ВРУ Євгенія Кравчук в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

За словами нардепа, в парламенті триває робота над підготовкою нової концепції інформаційної політики України, метою якої є протидія російській пропаганді.

"Ми зараз працюємо з медійними юристами, Радою Європи, і через кілька тижнів ми представимо нову концепцію і нову редакцію закону про ЗМІ. Вона буде більш м'якою для медіа, однак при цьому питання інформаційної безпеки в умовах російської агресії будуть висвітлені в окремому розділі", - розповіла Кравчук,

Також додавши, що закон буде передбачати жорстке покарання для тих ресурсів, які будуть транслювати наративи країни-агресора. Також нова концепція про медіа визначатиме правовий статус блогерів.

"Блогерів, як і раніше ніхто не буде змушувати реєструватися як ЗМІ. Треба розуміти, що медіа - це певний редакційний нагляд, регулярність, а контент блогера передбачає якийсь певний бренд. Зараз блогер може мати більше поширення, ніж десяток районних газет. І хоча ніякої зобов'язалівки не буде, блогер якщо захоче, він може зареєструватися, отримати статус журналіста і мати захист професійної діяльності ", - зазначила Кравчук.

При цьому, за словами Кравчук, у законі передбачать відповідальність блогерів за антиукраїнську діяльність або дезінформацію.

"Якщо блогер має велику кількість передплатників і розповідає, наприклад, що Україна напала на Росію, на нього так само можуть подати в суд. Це буде його відповідальність як фізичної особи. Поряд з цим, якщо він буде вести діяльність на платформах загального доступу - Facebook , Youtube, ці ресурси також будуть враховувати, що він щось порушує ", - зазначила Кравчук.

Новини

Популярні теми форуму

analytics