Close button

Житель Дніпра стверджує, що партія Шарія названа його ім'ям.

Житель Дніпра стверджує, що партія Шарія названа його ім'ям.

Hromadske взяло інтерв'ю у жителя Дніпра на ім'я Віктор Шарій, який стверджує, що саме на його ім'я зареєстрована партія Шарія, і тепер він хоче відкликати свій дозвіл на реєстрацію, повідомляє Liga.net.

За словами молодої людини, перед парламентськими виборами 2019 роки йому подзвонили представники Анатолія Шарія "і попросили дати дозвіл моїм прізвищем щоб відкрилася політична партія". За це Віктор Шарій отримав $ 500.

"Зараз я вже зде сь, в Києві, даю свідчення, ну як, пояснення, щоб закінчити з цим назавжди, з партією Шарія. Я хочу далі жити своїм життям, як раніше ... Я хочу забрати то дозвіл, який я йому давав , щоб він більше не зміг скористатися моїм прізвищем ", - сказав Шарій.

Він визнав, що особисто спілкувався з Анатолієм, але відмовився повідомити, про що. За словами Віктора, блогер ще не знає про його вирішенні.

Також чоловік розповів, що в 2020 році він за гроші партії Шарія виїжджав за кордон, до Туреччини. За його словами, йому сказали, що в Україні йому загрожує небезпека. Під час перебування в Туреччині Анатолій, за словами Віктора, став умовляти його просити політичний притулок в одній з країн Євросоюзу, однак той відмовився і вирішив повернутися в Україну.

При цьому він розповів, що в Туреччині нібито випадково в готелі познайомився з якимсь Романом, у якого, за його словами, були зв'язку з ФСБ РФ. Ця людина, як каже Віктор Шарій, запропонував йому допомогти дізнатися, чи фігурує він де-небудь як засновник партії, попросивши прислати скан свого українського паспорта. Віктор з невідомої причини зробив це, на що через якийсь час отримав відповідь від Романа про те, що він нібито ніде не фігурує. Після повернення в Україну Віктор Шарій з невідомою метою продовжував спілкуватися з цією людиною.

Також житель Дніпра, за його словами, отримував від блогера Шарія за 10 000 грн в місяць просто за те, що партія носить його ім'я.

Зараз, за словами Віктора, його ставлення до Шарію змінилося. За його словами, в своєму відео блогер збрехав про затримання і побиття Віктора співробітниками СБУ. "Це все брехня", - сказав він.

На рішення відкликати своє ім'я з назви партії, за словами Віктора Шарія, вплинуло відкриття проти Анатолія Шарія кримінальної справи. Він сказав, що не хоче бути "співучасником".

  • 17 листопада 2020 року Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що відкрив провадження за позовом Віктора Шарія до Міністерства юстиції, в якому він просить заборонити діяльність Партії Шарія. Позивач зазначив, що він не є членом партії, не працює в ній і не входить до складу керівних органів партії і вважає, що використання його прізвища в назві партії не повинно відбуватися без його згоди.
  • 16 лютого 2021 року СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію за статтями про держзраді і порушення рівноправності громадян.
  • Сьогодні журналіст Сергій Іванов повідомив, що проти Шарія відкрито ще одну кримінальну справу за статтею про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Вадим Ребрина

Новини

Популярні теми форуму

analytics