Close button

Ляшко докладно розповів про адаптивний карантин

Ляшко докладно розповів про адаптивний карантин

В Україні повертаються до адаптивного карантину, і з 24 лютого відновлюється "зонування" з відповідними до кожного кольору - "зеленого", "жовтого", "помаранчевого" та "червоного" - обмеженнями залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. Однак нинішній карантин буде відрізнятися від літнього, повідомляє РБК-Украина.

Про це заявив заступник глави МОЗ України Віктор Ляшко "в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Він буде інакшим, ніж (був) улітку 2020 року. Країна буде ділитися на чотири рівні", - сказав головний санітарний лікар України.

Ляшко перерахував ці рівні небезпеки та зазначив, що у залежності від кольору регіону різняться й обмежувальні заходи.

"Зелений" - це рівень, який ми прагнемо досягти за кількістю випадків, коли можна розглядати питання скасування карантинних обмежень. Це маячок, до якого ми повинні прагнути. Два ключових рівнів: "жовтий" рівень - це ті обмеження, які сьогодні є, і "червоний" - обмеження, які будуть застосовуватися у випадку п'яти індикаторів", - сказав чиновник.

Заступник міністра додав, що в Україні вводять також ще й "помаранчевий" рівень, який на практиці не несе додаткових заборон, проте служить попередженням і сигналом, що регіон наближається до "червоного" рівня.

"Це необхідно, щоб області могли зробити певні висновки - органи місцевого самоврядування, люди та бізнес - про те, що потрібно звертати увагу на дотримання карантинних обмежень та не допускати жорстких карантинних обмежень, які впливатимуть як на економіку, так і можливість врятувати життя громадян України", - наголосив Ляшко.

У цьому контексті він зазначив, що Івано-Франківська область, де спостерігається дуже складна ситуація з коронавірусом, від 24 лютого буде в "червоному" рівні епідемічної небезпеки.

Також Ляшко попередив, що у разі недотримання правил карантину ослаблення обмежень можуть скасувати.

"Якщо будуть фіксуватися постійні порушення, ці заходи будуть припинені відразу відповідним розпорядженням Кабміну", - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics