Close button

Українська ракета доставить у космос експериментальний супутник

Українська ракета доставить у космос експериментальний супутник

General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS), американська компанія, яка виконує оборонні замовлення США і спеціалізується на виробництві електромагнітних і енергетичних пускових систем, підписала контракт з техаською Firefly Aerospace, засновником і головним інвестором якої є українець Макс Поляков, повідомляє РБК-Украина.

Згідно з контрактом ракета Alpha Firefly Aerospace доставить у космос розроблений GA-EMS експериментальний орбітальний супутник (OTB), розповіли на сайті компанії.

На ньому буде встановлено ширококутний реєстратор частинок забруднень у повітрі (Multi-Angle Imager for Aerosols, скор. MAIA) NASA.

"У ході запланованої трирічної роботи на орбіті MAIA замірятиме рівень забруднення атмосфери", - повідомив головний інвестор Firefly Aerospace Макс Поляков.

Він зазначив, що дані з MAIA допоможуть виявити взаємозв'язок між кількістю зважених твердих частинок в атмосфері і розвитком серцево-судинних і респіраторних захворювань у 12 цільових регіонах по всьому світу.

"Це прекрасний приклад того, як розвиток космічної галузі сприяє поліпшенню життя на Землі, що є основою філософії ноосфери", - додав Поляков.

Цей контракт є важливим знаменником партнерства компаній в оборонному секторі.

Запуск ракети планується у 2022 році з бази ВПС Ванденберг у США.

Як заявив президент GA-EMS Скотт Форне, ракета Firefly Alpha відповідає всім технічним і експлуатаційним вимогам для запуску космічного апарату OTB GA-EMS з приладом MAIA в якості основної корисного навантаження ракети.

MAIA.jpg

MAIA - це важлива місія в межах програми NASA з дослідження Землі Earth System Science Pathfinder (фото: пресслужба)

"Комбінуючи унікальну специфіку Firefly в області запуску ракет з нашим новим підходом до проектування та розробки супутників, GA-EMS може гарантувати, що такі проекти як MAIA від NASA, спрямовані на геонаучние дослідження, виконуються передовими методами", - сказав він.

Американська група компаній General Atomics спеціалізується на дослідженнях, розробці і виробництві першокласних електромагнітних і електричних пускових систем. Розробки й технології компанії використовують в авіаційній, оборонній, енергетичній та інших сферах. Найбільш відомими продуктами компанії є гармата, розроблена за технологією "Railgun", система Maglev, системи запуску літальних апаратів для авіаносців, системи лазерного озброєння і супутникові технології.

Новини

Популярні теми форуму

analytics