Close button

Характер дельфінів виявився схожий з людським

Характер дельфінів виявився схожий з людським

Британські вчені протягом десяти років вивчали дельфінів-афалін в різних країнах світу і прийшли до висновку, що ці тварини мають риси характеру, подібні з такими у приматів і людей. Це відкриття допоможе вченим розкрити деякі таємниці еволюції, повідомляє Planet today.

Спільний предок для дельфінів і приматів жив дев'яносто п'ять мільйонів років тому. Дельфіни як вид жили і розвивалися в воді, але вчені виявили у них безліч паттернів поведінки, схожих з такими у приматів.

Наприклад, афаліни, як і мавпи, зокрема, шимпанзе, живуть в соціальних групах, склад яких, як і кількість особин в них, змінюються протягом життя її членів. Особи можуть жити в одній групі все життя, або переходити в іншу з певних причин. У дельфінів, як і у шимпанзе, великий мозок, і вони вміють використовувати так звані знаряддя праці.

Крім того, дослідники вивчили 134 афаліни, використовуючи анкети, які заповнювали кипри дельфінів. Фахівцям довелося б зрозуміти, наскільки індивідуальна кожна дельфін. Виявилося, що афаліни притаманні три риси характеру, які є у людей: доброзичливість, відкритість новому і екстраверсія. Такі ж риси є і у приматів. Крім цього, дельфіни дуже сумлінні та емоційно стійкі тварини.

Фахівці роблять висновок, що афаліни схожі на людей. Вони цікаві, доброзичливі і сприйнятливі до навчання новому. І вони будують відносини один з одним так само, як це роблять люди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics