Close button

Cupra представила "заряджений" кросовер Formentor VZ5

Cupra представила "заряджений" кросовер Formentor VZ5

Підконтрольний Seat бренд Cupra відзначив свій третій день народження презентацією спортивної модифікації кроссовера Formentor. Новинка отримала п'ятициліндровий двигун від Audi RS Q3, повідомляє Auto.ua.

У новому Cupra Formentor VZ5 п'ятициліндровий двигун розвиває 385 кінських сил потужності і 480 Нм крутного моменту. На Audi RS Q3 і версії Sportback подібний агрегат видає такий же крутний момент, але максимальна потужність вище на 9 л.с. Як і кросовер з Інгольштадта, новий Cupra Formentor VZ5 в стандартній конфігурації поставляється з повним приводом і семиступінчастою коробкою передач DSG з подвійним зчепленням.

Cupra Formentor VZ5

Найпродуктивніший Formentor розганяється від 0 до 100 км / год за 4.2 секунди, що на 0.3 секунди швидше RS Q3. При цьому обидва кроссовера мають обмеження максимальної швидкості на позначці 250 км / ч. VZ5 відрізняється від інших версій заниженою на 10 мм підвіскою, наявністю адаптивного шасі (DCC) з 15-ю рівнями регулювання демпфірування, а також гальмами Akebono з шестипоршневими супортами і оригінальними 20-дюймовими дисками.

0d2e87d1c0ceda2a169dcb007e955063.jpg

У числі особливостей дизайну нової модифікації: матова окантовка решітки радіатора, збільшений повітрозабірник в передньому бампері, задній дифузор з вуглецевого волокна і спарені патрубки вихлопу з мідною обробкою. А ще для такого кросовера доступний сірий колір Taiga Grey, якого немає в палітрі базової моделі.

9e1ab9669fd35bd157815fbd329093b8.jpg

Усередині спортивні "ковші" у синій або чорної шкіри, вставки з шліфованого алюмінію і міді, медіасистеми з 12-дюймовим екраном, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, а також розпізнаванням голосових команд. Крім цього передбачена віртуальна панель приладів, а за доплату можна буде вибрати обробку елементів інтер'єру коричневою шкірою Nappa.

Тираж Cupra Formentor VZ5 обмежать 7000 примірників. Ціни поки не оголошені, але за чутками складуть близько 60 тисяч євро без урахування додаткових опцій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics