Close button

В Україні створили гібридний плаваючий броньовик

В Україні створили гібридний плаваючий броньовик

На виставцi озброєнь IDEX-2021 представлять цікаву розробку - компактний гусеничний броньовик STORM. Створили його українські конструктори, повідомляє ТопЖыр.

3ui4vayxsq_big.jpg

Роботи над STORM стартували два роки тому в Києві і саме в Україні створили перший прототип з дизелем. Розробив його кандидат технічних наук Олександр Кузнєцов. Виробництво налагодять в ОАЕ, адже саме там допомогли довести проект і побудувати зразок танка.

storm-mpv-6.jpg

Шестимісний STORM важить 8 тонн і оснащений 2500-сильним дизель-гібридною силовою установкою. Він здатний розвивати швидкість до 140 км / год і працювати без зупинки від 18 до 36 годин. На воді броньовик розвиває 30 км / год і витримує хвилі висотою до півтора метрів. Пізніше встановлять додаткове обладнання, щоб можна було повністю занурюватися в воду.

76dd8imhxj_big.jpg

Батарею для танка виготовили в Китаї за спецзамовленням - на підприємстві, де випускають акумулятори для Тесли. Броня - з Фінляндії, а в Австралії замовили амортизатори, що витримують навантаження в 65 тонн.

storm-mpv-1.jpg

Також в планах - установка турелей під кулемет або протитанкову систему на кшталт українського «Сармата». Крім того, пізніше обіцяють колісну версію STORM.

Новини

Популярні теми форуму

analytics