Close button

Hyundai представила електромобіль Ioniq 5

Hyundai представила електромобіль Ioniq 5

Компанія Hyundai представила першого представника нового бренду - компактний електричний кросовер Ioniq 5, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомляє прес-служба виробника. Новинка отримала привабливий дизайн в дусі мінімалізму з простими геометричними лініями і чистими формами.

В основі конструкції лежить модульна платформа E-GMP з ультратонкої батареєю, розташованою між осями. Покупці зможуть вибрати з двох варіантів тягової батареї ємністю 58 або 72,6 кВтг, одного або двох електромоторів. Незалежно від цього максимальна швидкість кросовера досягає 185 км/год.

ioniq59.jpg

Сумарна потужність повнопривідної версії з двома електромоторами і батареєю на 72,6 кВтг вміє в своєму арсеналі 225 кВт потужності і 605 Нм крутного моменту. На розгін до 100 км/год такої версії потрібно всього 5,2 секунди. Запас ходу складає 470-480 км по циклу WLTP.

ioniq510.jpg

Автомобіль підтримує зарядні пристрої на 400 В і 800 В. За словами творців, за допомогою потужної зарядної станції на 350 кВт на зарядку від 10 до 80% ємності батареї потрібно 18 хвилин, а, щоб зарядити АКБ для подолання 100 км потрібно всього 5 хвилин.

ioniq57.jpg

Ще однією цікавою особливістю новинки є використання функції V2L, що дозволяє використовувати автомобіль як джерело електроенергії для підзарядки скутерів або електричних велосипедів, побутової техніки або спеціального обладнання споживаної потужністю до 3,6 кВт.

ioniq53.jpg

Для цього Ioniq 5 має два порти V2L. Один розташований під другим рядом сидінь і може бути активований, коли силовий агрегат працює. Другий порт інтегрований в зарядний порт і забезпечить електроенергією навіть при вимкненому двигуні. За допомогою перетворювача користувачі зможуть підключити будь електричне обладнання.

ioniq55.jpg

Автомобіль отримав 3-метрову колісну базу, що на 100 мм більше, ніж у флагманського позашляховика Hyundai Palisade. За рахунок цього салон вийшов дуже просторим. Для зручності пасажирів все сидіння мають подовжнє регулювання, а також рухому консоль, розташовану між передніми кріслами.

ioniq54.jpg

Все необхідна водієві інформація виводиться на два 12-дюймових екрану, виконаних в одному корпусі. Один відповідає за оперативну інформацію, а другий - за допоміжні функції і мультимедіа. Крім того, вперше серійний автомобіль компанії отримав в якості опції камери заднього виду замість традиційних дзеркал.

ioniq52.jpg

Ioniq 5 має систему автономного управління, а комфорт водієві і передньому пасажирові забезпечить крісла з додатковою подушкою для відпочинку ніг.

ioniq51.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics