Close button

Плюс мільярд: київська фабрика Roshen збільшить капітал

Плюс мільярд: київська фабрика Roshen збільшить капітал

ПрАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" планує збільшити розмір статутного капіталу на 1 млрд грн, або в три рази - до 1,51 млрд грн шляхом розміщення додаткових акцій, повідомляє БизнесЦензор.

Як повідомила компанія в системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідне рішення планується розглянути на позачергових зборах акціонерів 11 березня.

Зокрема, буде розглянуто питання додаткової емісії 4 млрд штук простих іменних додаткових акцій товариства наявного номіналу 0,25 грн і загальною номінальною вартістю 1 млрд грн (без здійснення публічної пропозиції).

Після збільшення статутного капіталу "Київської кондитерської фабрики "Рошен" складе 1,51 млрд грн.

Як повідомлялося, "Київська кондитерська фабрика "Рошен" у 2019 році знизила чистий прибуток на 25,1% в порівнянні з 2018 роком - до 8,33 млн грн.

Бенефіціарним власником фабрики з листопада 2019 року зазначений Олексій Порошенко, син п'ятого президента Петра Порошенка, який значився кінцевим власником підприємства раніше.

Корпорація Roshen входить в топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. Включає Київську, Кременчуцьку, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод, Бісквітний комплекс в Борисполі (Київська обл.), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробництво Липецької фабрики (РФ) зупинено з 1 квітня 2017 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics