Close button

Квоти на імміграцію: Кабмін схвалив в'їзд іноземних IT-фахівців

Квоти на імміграцію: Кабмін схвалив в'їзд іноземних IT-фахівців

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 24 лютого, прийняв розпорядження про встановлення квоти на імміграцію в Україну в 2021 році, повідомляє БизнесЦензор.

Як повідомляє прес-служба Мінціфри, з ініціативи міністерства в цю квоту включені 5000 іноземних IT-фахівців, які зможуть працевлаштуватися в Україні.

"Залучення іноземних висококваліфікованих ІТ-фахівців в рамках квоти на імміграцію дозволить якісно підвищити експертизу українських компаній, зробити їх більш потужними і конкурентоспроможними на світовому ринку", - вважає віце-прем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

5000 квот розподілені серед міст України, де зосереджена найбільша кількість IT-компаній: Київ - 2500, Харків - 700, Дніпро, Одеса і Львів - по 600.

У Мінціфри також відзначили, що в цьому році до переліку спеціальностей в рамках квот на імміграцію додано 50 блокчейн-фахівців.

Згідно з додатком до проекту відповідної постанови Кабміну про встановлення квот на імміграцію, в 2021 році такий дозвіл в цілому можуть отримати 9818 іноземних громадян, у тому числі 5706 висококваліфікованих фахівців, 580 діячів науки і культури, 106 осіб, які відслужили більше трьох років в Збройних Силах України, а також 2140 членів сімей таких осіб.

Нагадаємо, квота на імміграцію - це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року. Цей інструмент простіше використовувати для іноземців, ніж дозвіл на роботу. Адже дозвіл треба регулярно оновлювати і людина залишається прив'язаний до конкретного місця роботи. А дозвіл на імміграцію в межах квоти дає фахівцеві можливість один раз пройти процедуру отримання дозволу, отримати на його основі вид на проживання і раз в 10 років міняти сам бланк на новий. При цьому людина вільна вибирати, де працювати і де жити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics