Close button

Виробника чіпів зобов'яжуть виплатити гроші власникам телефонів Apple і Samsung

Виробника чіпів зобов'яжуть виплатити гроші власникам телефонів Apple і Samsung

Суд Великобританії розглядає антимонопольний позов проти виробника чіпів Qualcomm, повідомляє PaySpace Magazine.

Після накладення декількох штрафів за порушення антимонопольного законодавства, компанія Qualcomm тепер зіткнулася з судовим розглядом у Великобританії, в результаті якого її можуть зобов’язати виплатити компенсацію власникам телефонів, що містять чіпи Snapdragon.

Асоціація споживачів Which? пред’явила виробнику чіпів позов на суму $683 млн за порушення закону про конкуренцію. У тексті документа стверджується, що Qualcomm, використовуючи своє панівне становище на ринку ліцензування патентів та процесорів, продавала компаніям Apple і Samsung свої технічні ліцензії за завищеною вартістю. Це, своєю чергою, призвело до подорожчання вартості кінцевої продукції, за яку покупці були змушені переплачувати.

За оцінками Which?, люди, які купували смартфони Apple або Samsung починаючи з 2015 року, мають право на отримання компенсації в розмірі $24 – $42, в залежності від моделі купленого пристрою. Qualcomm відкинула всі звинувачення.

Тим часом, у 2019 році, Європейська комісія оштрафувала компанію на $271 млн за те, що її маркетинговий відділ протягом декількох місяців займався демпінгом цін на чіпи 3G.

Новини

Популярні теми форуму

analytics