Close button

Цифровий долар не буде мати нічого спільного з біткоїном

Цифровий долар не буде мати нічого спільного з біткоїном

У США мають намір розробити єдину національну цифрову валюту, яка поступово витіснить фіатні гроші з обігу, повідомляє PaySpace Magazine.

Днями міністр фінансів США Джанет Йеллен обговорила ідею створення так званого цифрового долара – нової форми електронної валюти, яка спростить функціонування американської платіжної системи, а також виступить серйозним конкурентом біткоїну та іншим криптовалютам.

Йеллен не перша, хто пропонує створити цифровий долар або «Fedcoin». Девід Андольфатто, старший віцепрезидент відділення ФРС у м. Сент-Луїс, вже кілька років досліджує цю можливість. За його словами, Fedcoin дозволить жителям США здійснювати транзакції, не маючи при цьому банківського рахунку. Платіж буде можливо здійснити за допомогою звичайного додатку в смартфоні.

Фінансова система, заснована на цифровому доларі, буде більш передбачуваною та безпечною, оскільки банки зможуть легко відстежувати незаконні транзакції по їх цифровому сліду в системі блокчейну. Однак, варто зазначити, що обіцяні переваги Fedcoin можливі тільки в разі його централізованого управління. Це кардинально відрізняє принцип його роботи від біткоїну, який є децентралізованим платіжним засобом.

Крім того, розробники майбутнього цифрового долара, швидше за все, закладуть можливість його додаткової емісії. Своєю чергою, BTC виключає таку можливість; при максимальній кількості у 21 млн здобутих монет, алгоритм майнінгу біткоїну завершується. Таким чином, біткоїн, на відміну від будь-яких інших валют, є дефляційним інструментом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics