Close button

Реп-протести в Каталонії: затримано сім осіб

Реп-протести в Каталонії: затримано сім осіб

Каталонські правоохоронці Mossos d'Esquadra затримали сім осіб, включаючи одного неповнолітнього, в місті Тераса у районі Вальєс-Оксиденталь провінції Барселона 22 лютого у п'ятницю під час акції протесту проти арешту репера Пабло Аселя (Хаселя), повідомляє газета Periodico, повідомляє РИА Новости.

Як повідомляє видання, в демонстрації взяли участь кілька сотень молодих людей. Поліція Каталонії почала вживати заходів після того, як протестуючі почали кидати каміння, піротехніку, яйця, банки та інші предмети в співробітників правоохоронних органів. Ще кілька людей підпалили контейнери у центрі міста.

Протести в Іспанії розпочалися 16 лютого після арешту репера Пабло Аселя (Хаселя), засудженого до дев'яти місяців в'язниці за образу монархії і вихваляння заборонених терористичних організацій в соціальних мережах і одній пісні. У багатьох містах акції переростають у заворушення і зіткнення з поліцією, найбільш запеклі - у Барселоні.

Більше сотні людей були затримані (більшість вже відпущені), більше сотні постраждали, в тому числі десятки представників сил правопорядку. Одна дівчина втратила око через кулю пінопласту, випущеної поліцією. В акціях беруть участь молоді люди ультралівих поглядів та анархісти.

Прем'єр Іспанії Педро Санчес заявив, що необхідно посилити захист свободи слова в країні, проте, за його словами, застосування насильства неприпустимо ні за яких обставин.

Уряд Іспанії заявив про плани переглянути покарання за злочини, пов'язані зі свободою слова, щоб воно застосовувалося тільки щодо тих, хто демонструє насильницьку поведінку або чиї дії становлять загрозу громадському порядку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics