Close button

У США знайшли рідкісного двостатевого птаха-кардинала

У США знайшли рідкісного двостатевого птаха-кардинала

У США виявили рідкісну птицю, яка генетично є напівсамкою-напівсамцем. Фахівці називають таких особин гінандроморфами, повідомляє Обозреватель.

Двостатевого червоного кардинала сфотографував 69-річний орнітолог Джеймі Гілл з Пенсільванії. Він заявив, що це була "унікальна зустріч на мільйон", передає ВВС.

Кардинали-самці мають яскраво-червоне забарвлення, а самки - блідо-коричневе. Це і дозволило припустити, що сфотографований птах поєднує у собі чоловічі і жіночі статеві ознаки.

Рідкісний птах-кардинал

Першою її біля годівниці на задньому дворі свого будинку помітила подруга орнітолога. Гілл подумав, що у кардинала лейкізм - втрата пігментації. Але, побачивши фото з мобільного телефону, запідозрив, що у нього так званий білатеральний гінандроморфізм. Самому йому вдалося близько години спостерігати за птахом, фотографуючи його.

"Після зйомки в мене серце вилітало з грудей, поки я не повернувся додому і не обробив цифрові знімки, щоб побачити, що вийшло. Майже 20 років я шукав дятла з дзьобом зі слонової кістки, якого вважають згаслим. Тому зловити в об'єктив такий рідкісний екземпляр було майже так само захоплююче, як знайти дятла", - поділився він враженнями.

Незвичайну птицю сфотографував орнітолог Джеймі Гілл

Вчені вважають, що гінандроморфізм не є чимось незвичайним, але все ж трапляється дуже рідко. За словами професора Брайана Піра з Університету Західного Іллінойсу, який досліджує червоних кардиналів-гінандроморфів у США, це явище у деяких видів (птах-напівсамка-напівсамець) може залишитися непоміченим.

Кардинал виявився самцем і самкою в одному тілі

"Білатеральний гінандроморфізм є результатом неправильного розподілу статевих хромосом. У таких тварин групи клітин, тканини або органи мають набір хромосом, характерний для різних статей", - пояснив він.

Додавши, що оскільки самець і самка кардиналів дуже різні на вигляд, то виявити гінандроморфа серед них досить просто.

Кардинал-гінандроморф

Новини

Популярні теми форуму

analytics