Close button

У Помпеях знайшли стародавню колісницю з еротичним орнаментом

У Помпеях знайшли стародавню колісницю з еротичним орнаментом

Археологам вдалося відшукати колісницю I століття, яка добре збереглася до наших часів. Колісницю виявили в Помпеях, повідомляє Апостроф.

Про це повідомляє RG.

За словами групи археологів, колісниця знаходиться в чудовому стані, незважаючи на те, що була під землею протягом двадцяти століть. Ця колісниця була знайдена в Чівіте Джулліані, великий віллі, яка розташована біля в'їзду в місто.

09c9c5e76d4e5888204728d4122ad1b9.jpg

Колісниця прикрашена складним декором з бронзи і олова. Частина колісниці пофарбована в синій колір, а орнамент, який був нанесений на боки, виконаний на еротичну тематику.

1d3254eb8aaf28a658fa045e26e041f1.jpg

За словами археологів, такий малюнок говорить про те, що візок використовували для проведення весільних церемоній. Також були виявлені сліди від подушок і мотузок. Мотузки використовували для того щоб зафіксувати вінки. Археологи зробили настільки ідеальну роботу, що їм навіть вдалося виявити відбитки двох класів пшениці, які були залишені на одному з сидінь.

9c0f6e88ddd6a75552732462f4e21281.jpg

Керівник Міністерства культури Італії говорить, що місто дивує своїми відкриттями протягом багатьох років. За його словами, археологам належить дуже багато роботи, адже є двадцять гектарів, які необхідно досліджувати. Таких знахідок в країні ще не було. Якщо раніше і знаходили вози, то вони не були настільки багато прикрашені, зазвичай це були вози селян, які використовували в повсякденному житті. Колісниця заможних людей тих часів - це велика рідкість.

Новини

Популярні теми форуму

analytics