Close button

Медики попередили про небезпечні наслідки котячих подряпин

Медики попередили про небезпечні наслідки котячих подряпин

Учені розповіли, які незвичайні наслідки для здоров'я людини можуть представляти котячі подряпини, повідомляє Lenta.UA.

Насправді подібне баловство з домашнім вихованцем може обернутися симптомами шизофренії, після того, як через рану в кров потраплять бактерії з пазурів тварини.

За словами експертів, ознаками даного порушення є задишка, лихоманка, головний біль, а також нав'язливі ідеї і манія переслідування. Дослідники відзначають, що найбільшу небезпеку становлять бактерії, що містяться в слині і на пазурах тварин, перша з яких Bartonella henselae. Науці відомо, що саме цей різновид провокує лихоманку, що виникає на тлі котячих подряпин.

Насправді недуга протікає безсимптомно, але в ряді випадків провокує сильні галюцинації і манію переслідування.

Експерти наводять як приклад 14-річного підлітка з США, у якого даний вид бактерій став причиною розвитку фобій, безпричинних панічних атак, головного болю, слабкості і задишки. Всі перераховані симптоми схожі з шизофренією, проте ця недуга у пацієнта підтвердженою не була. Обстеження показало, що причиною захворювання стали бактерії, що проникли в організм через контакт з домашнім улюбленцем. Позбутися від симптомів вдалося за допомогою антибіотиків і шестимісячного курсу терапії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics