Close button

Кредитні кошти СБ: Україна реалізувала майже 700 млн

Кредитні кошти СБ: Україна реалізувала майже 700 млн

Україна реалізувала у 2020 році 693,55 млн дол. кредитних коштів, наданих Світовим банком, повідомляє УНИАН.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, про це сказав заступник міністра Олександр Кава під час зустрічі з чергового перегляду кредитного портфеля з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджі.

"Співпраця України та Світового банку у 2020 році була вкрай вдалою, а вибірка коштів в рамках портфеля МБРР стала найбільшою за всю історію співпраці в порівнянні з минулими роками та склала 693,55 млн дол., включаючи вибірку коштів за прямими залученими кредитами, кредитом під державну гарантію і надходження до загального фонду державного бюджету", – цитує Каву прес-служба Мінфіну.

Заступник міністра нагадав, що у 2020 році від Світового банку на боротьбу з коронавірусом до загального фонду державного бюджету було направлено 296,85 млн дол. Він уточнив, що зараз на стадії підготовки знаходиться новий спільний проект "екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні".

Під час перегляду портфеля проектів Світового банку в Україні було розглянуто питання допомоги Світового банку за проектом будівництва нової ділянки залізниці між станціями "Південнодонбаська" і "Курахове", що дозволить забезпечити стійке і швидке сполучення між Маріуполем і Краматорськом.

Зазначається, що також обговорювалася можливість залучення коштів Світового банку для будівництва нової залізниці за маршрутом Чернівці - Хотин - Кам'янець-Подільський.

"Такий проект дозволить скоротити час поїздки з нинішніх 12 до 6 годин", - сказано в повідомленні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics