Close button

Банки в ЄС хочуть зобов'язати звітувати по екологічності їх позик

Банки в ЄС хочуть зобов'язати звітувати по екологічності їх позик

Банківський регулятор ЄС виносить на обговорення проект по використанню показника "коефіцієнта зелених активів", який показує, яка частка банківських інвестицій спрямована на "зелені" проекти, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомлять Reuters, Bloomberg Quint.

Якщо нововведення приймуть, усi банки повинні будуть розкривати інформацію про те, яка частина загальної суми позик є "зеленої" згідно визначень ЄС. Кредиторам також потрібно буде звітувати за доходами, отриманими від "зеленого" бізнесу.

Показник (green asset ration, GAR - ЕП) буде вимірювати кількість кліматично дружніх кредитів, авансів і боргових цінних паперів в порівнянні із загальною сумою активів на балансі кредитора.

У регуляторі European Banking Authority кажуть, що коефіцієнт може показувати, зокрема, чи переходить фірма від фінансування викопного палива до поновлюваних джерел енергії. Регулятор також очікує, що спочатку результати будуть в межах однозначних чисел, і згодом буде поступово зростати.

Одна з причин введення нового показника - необхідність надати інвесторам якомога повнішу і надійну інформацію про те, як кліматичні зміни будуть впливати на банки, оскільки шторми та інші погодні умови впливають на вартість їх активів і зобов'язань.

Інша причина - виконання умов Паризького угоди з метою утримати глобальне потепління в темпі нижче 2 градусів Цельсія.

Банки в межах Євросоюзу повинні будуть публікувати GAR в своїх фінзвітностях з 2022 року на основі даних з 31 грудня 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics