Close button

Приховане зображення підземного світу виявлено на фресці етрусків

Приховане зображення підземного світу виявлено на фресці етрусків

Завдяки новим способам дослідження зображень італійські вчені виявили на древніх фресках етрусків невідомі раніше деталі. Справа в тому, що не всі кольори фарб, якими були написані фрески, добре зберігаються з плином часу. Найстійкіший пігмент червоного кольору видно і сьогодні неозброєним оком, а ось зелені кольори з фресок майже повністю зникли, повідомляє Planet today.

Для того, щоб розгледіти те, що стер час, дослідники застосували метод, при якому з одної картинки отримують кілька десятків зображень в різних колірних діапазонах: інфрачервоному, ультрафіолетовому та звичайному. Після додаткової обробки отриманих зображень, вчені побачили давно зниклі для людського ока деталі древніх фресок етрусків.

Наприклад, на одній з фресок виявили сцену з підземного світу з водоймами, оточеними камінням і деревами. А на знаменитій фресці «Гробниця мавпи» вдалося знайти головного персонажа композиції, і їм є аж ніяк не видима мавпа, а давно невидима людина, що несе якийсь предмет. Людина при цьому була промальованою куди більш детально, ніж в інших частинах композиції. Однак, фарба не перенесла випробування часом.

За допомогою подібних досліджень фахівці зможуть обробити і інші картини, на яких можуть виявитися зовсім інші головні герої, ніж ми звикли бачити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics