Close button

В Україні вперше з'являться поштові марки у жанрі ню

В Україні вперше з'являться поштові марки у жанрі ню

5 березня світ побачать перші українські поштові марки з оголеними тілами у жанрі ню із серії "Її величність – жінка", повідомляє УНИАН.

Про це повідомили у прес-службі Укрпошти.

Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників. До марок випущено конверти "Перший день".

Одну з поштових марок прикрашає картина Тараса Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна робота Тараса Григоровича – "Вірсавія", написана 1860 року.

emch9n7jqg_big.jpg

zqisb505n6_big.jpg

На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу "Енергія ІІ", написану в 1991 році нашим сучасником Андрієм Чебикіним – художником-графіком, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. На конверті до марки представлена ілюстрація до збірника "Опале листя" Івана Франка авторства Андрія Чебикіна.

looat9q3zk_big.jpg

1ttjb8kdav_big.jpg

В Укрпошті вірять, що нова серія марок не тільки поповнить колекції українських філателістів, ставши одним із найулюбленіших вишукано-пікантних експонатів, а й додасть художньої естетики поштовим відправленням.

Поштові марки, конверти та картки серії "Її величність – жінка" випущені у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics